Продукти:
• 10 кг месести червени пиперки
• 1 1/4 ч.ч. сол
• 2 ч.ч. олио
Начин на приготвяне:
Пиперките се измиват и се почистват от семките. Нарязват се по дължина на две парчета и се поставят в емайлиран съд. Заливат се с 2-3 ч.ч. вода, прибавя се солта и се задушават до омекване.
Пасират се, за да станат на пюре, и се варят до сгъстяване. Съдът се оттегля от огъня, прибавя се олиото, разбърква се добре и се насипва в сухи буркани. Отгоре се долива малко олио.
Бурканите се затварят и се обръщат с капачките надолу. След 24 ч се прибират на хладно.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...