Продукти:
• 1 пилешко бутче
• 400 г печурки
• 100 г сирене
• 3 к.ч. брашно
• 4-5 с.л. олио
• черен пипер
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сваряваме бутчето, обезкостяваме го и нарязваме месото на парченца. Запържваме брашното в сгорещеното олио до златисто и при непрекъснато бъркане наливаме 2-3 с.л. бульон от варенето на бутчето или вода.
Нарязваме гъбите и ги бланшираме в кипяща вода, после ги прибавяме към кашата с месото. Поръсваме ястието със сол и черен пипер. Когато продуктите се сварят, добавяме в кашата натрошеното сирене.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...