Продукти:
• 5 кг домати
• 2 кг червена капия
• 1 ч.ч. захар
• 1 к.ч. оцет
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• 1 ч.л. леко лют червен пипер
• 1/2 ч.л. риган
• 1/2 ч.л. индийско орехче
• 3-4 щипки бахар
• 3-4 щипки стрита мента
• 3-4 нарязани листенца босилек
• 4 пера зелен лук
• 4 капки йод
• 2 листа от орехи
• сол
Начин на приготвяне:
Прекарваме чушките и доматите през машинка за месо и ги слагаме да се варят с листата от орех, които после отстраняваме.
След като сместа се посгъсти, прибавяме наситнените треви и настърганите подправки. Доваряваме до нужната гъстота и пасираме. Добавяме йодната тинктура и сол на вкус.
Насипваме горещия кетчуп в предварително затоплени бутилки. Затваряме и ги оставяме в легнало положение, докато изстинат напълно.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...