Продукти:
• 6 кг зелени доматчета
• 1 кг кромид лук
• 3 кг червени чушки
• 1 кг моркови
• 1 к. ч. олио
• 2-3 глави счукан чесън
• 1 връзка ситно нарязан магданоз
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Смиламе доматите, чушките и морковите. Лука също смиламе и задушаваме с олиото и малко вода. Прибавяме останалата смес от смлени зеленчуци и посоляваме.
Варим на слаб огън като разбъркваме с дървена лопатка, докато сместа се сгъсти. Накрая прибавяме чесъна и магданоза. Насипваме в буркани и стерилизираме 90 минути.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...