Кулинарни рецепти » Кетчуп с канела

 Кетчуп с канела

Продукти:

• 9 кг смлени домати без семките и люспите
• 250 мл оцет
• 1 кг захар
• 130 г сол
• 1/2 ч.л. лимонтозу
• 2-3 люти чушлета
• 2-3 ч.л. чубрица
• 2 ч.л. черен пипер
• 1 ч.л. канела
• 1 ч.л. кимион

Начин на приготвяне:

Варим смлените домати заедно със солта и оцета, като бъркаме непрекъснато, до сгъстяването им. Малко преди края добавяме захарта и лютите чушлета. Когато кетчупа е готов, го махаме от огъня и поръсваме с изброените подправки.

Разбъркваме хубаво и насипваме в буркани, които стерилизираме 10 минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Начало