Продукти:
• 9 кг смлени домати без семките и люспите
• 250 мл оцет
• 1 кг захар
• 130 г сол
• 1/2 ч.л. лимонтозу
• 2-3 люти чушлета
• 2-3 ч.л. чубрица
• 2 ч.л. черен пипер
• 1 ч.л. канела
• 1 ч.л. кимион
Начин на приготвяне:
Варим смлените домати заедно със солта и оцета, като бъркаме непрекъснато, до сгъстяването им. Малко преди края добавяме захарта и лютите чушлета. Когато кетчупа е готов, го махаме от огъня и поръсваме с изброените подправки.
Разбъркваме хубаво и насипваме в буркани, които стерилизираме 10 минути.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...