Кулинарни рецепти » Малки патладжанчета с босилек

 Малки патладжанчета с босилек

Продукти:

• 6 патладжанчета
• 1 връзка босилек
• 2 скилидки чесън
• 1-2 с.л. зехтин
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Слагаме в затоплената до 210 градуса фурна 4 патладжанчета за 30 минути. Срязваме ги на две, изваждаме месестата им част с лъжица и я слагаме в купа. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, прибавяме 1 с. л. зехтин, накълцания чесън и босилек и разбъркваме.

Останалите 2 патладжанчета нарязваме на по 3 парчета и издълбаваме вътрешностите им възможно най-дълбоко. Намазваме обилно със зехтин и слагаме да се пекат 5-8 минути на 210 градуса. Като ги извадим от фурната, ги напълваме с патладжаненото пюре с босилек. Сервираме ги много топли или студени.

Автор: Верка Станева

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало