Продукти:
• 6 патладжанчета
• 1 връзка босилек
• 2 скилидки чесън
• 1-2 с.л. зехтин
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Слагаме в затоплената до 210 градуса фурна 4 патладжанчета за 30 минути. Срязваме ги на две, изваждаме месестата им част с лъжица и я слагаме в купа. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, прибавяме 1 с. л. зехтин, накълцания чесън и босилек и разбъркваме.
Останалите 2 патладжанчета нарязваме на по 3 парчета и издълбаваме вътрешностите им възможно най-дълбоко. Намазваме обилно със зехтин и слагаме да се пекат 5-8 минути на 210 градуса. Като ги извадим от фурната, ги напълваме с патладжаненото пюре с босилек. Сервираме ги много топли или студени.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...