Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг пиперки
• 500 г спанак
• 150 г праз лук
• 200 г домати
• 100 г краве масло
• 150 г сирене
• 30 г ориз
• 250 г кисело мляко
• 3 яйца
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме пиперките от дръжките и семената.
Нарязваме на дребно спанака. Прибавяме ситно нарязаните лук и домати, натрошеното на дребно сирене, разбитите яйца и сварения ориз. Посоляваме и разбъркваме.
Пълним пиперките с тази смес, нареждаме ги в тавичка, заливаме с разтопеното масло и киселото мляко и печем в умерена фурна.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...