Продукти: (за 5 порции)
• 10 по-големи картофа
• 1 пакетче краве масло
• 1-2 моркова
• 1 парче целина
• 1 парче пащърнак
• 2-3 глави лук
• 2 с.л. ориз
• 3 домата
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на дребно морковите, целината и пащърнака и ги задушаваме до омекваме.
Запържваме до зачервяваме дребно нарязания лук, след което прибавяме задушените зеленчуци, ориза, част от обелените и настъргани домати и малко вода. Оставяме сместа да поври 5-6 мин. Отстраняваме от огъня и добавяме подправките.
Пълним издълбаните картофи с готовата плънка, заливаме ги с кипящ доматен сос и масло и ги печем.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...