Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г зелен боб
• 1 кг картофи
• 4-5 домата
• 2-3 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 2-3 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• магданоз, копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме фасула и го задушаваме с малко вода и сол. Когато омекне, го отцеждаме.
Обелваме картофите и ги нарязваме на филийки. Посоляваме и ги овалваме в брашното. Пържим ги до зачервяване.
Нареждаме ги в намаслена тавичка и покриваме с кръгчета домати. Отгоре разстиламе на равномерен пласт зеления боб. Поръсваме с 2-3 с.л. мазнина и заливаме с яйцата, които сме разбили с прясното мляко и сме смесили със ситно нарязаните магданоз и копър.
Накрая поръсваме с черен пипер и запичаме в силна фурна.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...