Кулинарни рецепти » Спанак с кашкавал на фурна

 Спанак с кашкавал на фурна

Продукти: (за 4 порции)

• 200 г кашкавал
• 500 г спанак
• 1 1/2 к.ч. олио
• 2-3 домата
• 2-3 яйца
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2 с.л. галета
• 1-2 с.л. краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме спанака на ивички и го задушаваме в олиото и малко вода, докато поомекне. Прибавяме 1 с.л. галета, посоляваме и разбъркваме.

Пресипваме сместа в намаслена тавичка. Отгоре разстиламе настъргания кашкавал, а върху кашкавала нареждаме нарязаните на кръгчета домати. Печем 15 мин в умерена фурна.

Заливаме с яйцата, които сме разбили с прясното мляко и останалата галета. Слагаме ястието още 10 мин във фурната, за да се запече заливката.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало