Продукти: (за 4 порции)
• 8 по-едри домата
• 2-3 с.л. масло
• 2 равни с.л. брашно
• 250 мл прясно мляко
• 50 г настърган кашкавал
• 100 г краве сирене
• 4 яйца
• сол, щипка захар, черен пипер
Начин на приготвяне:
Отрязваме по-дълбоки капачета на доматите и внимателно издълбаваме меката част. Пасираме я и подправяме със сол, захар и черен пипер.
Правим светла запръжка от 2 с.л. брашно и маслото, която разреждаме с бъркане с хладкото мляко. Прибавяме с бъркане пасираната вътрешност на доматите и готвим, докато получим гладък сос. Сваляме от котлона, слагаме настъргания кашкавал, по-едро натрошеното сирене и подправките. Когато сместа поизстине, прибавяме разбитите яйца.
С тази смес пълним издълбаните домати, нареждаме ги в намаслена тавичка, отгоре заливаме с останалата част от плънката и печем в умерена фурна.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...