Кулинарни рецепти » Домати на фурна

 Домати на фурна

Продукти:

• 4-5 домата
• 4 яйца
• 100 г сирене
• 50 г кашкавал
• 2-3 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме и нарязваме доматите на не много тънки кръгчета. Посоляваме и ги оставяме в топла фурна, за да засъхнат.

От ниско счупваме върху доматите яйцата, като внимаваме да не се разлеят жълтъците. Между яйцата поръсваме с настъргано или намачкано сирене и ситно нарязан магданоз. Поръсваме с настърган кашкавал и смлян черен пипер.

Поливаме с горещо олио или масло, оцветено с червен пипер и печем до готовност на яйцата.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало