Продукти:
• 500 г пресни картофи
• 4-5 стръка праз
• 500 г моркови
• 1 к.ч. ориз
• 100 мл олио
• 5-6 стръка целина
• 200 г стерилизирани гъби
• 1-2 дафинови листа
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме на колелца морковите и праза и ги задушаваме в олиото. Добавяме нарязаните на кубчета картофи, заливаме сместа с малко вода и оставяме на тих огън за около 20 минути.
Прибавяме ориза, дафиновите листа и когато гювечът е вече полуготов, прибавяме останалите подправки.
Изсипваме в тавичка и добавяме ситно нарязаните гъби. Запичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...