Кулинарни рецепти » Агнешко чомлек-кебап

 Агнешко чомлек-кебап

Продукти:

• 1 кг агнешко месо
• 3-4 връзки пресен лук
• 2-3 люти чушлета
• 1 к.ч. олио
• джоджен, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и заедно със ситно нарязания зелен лук го слагаме в глинен гювеч. Прибавяме лютите чушлета, наливаме олиото, посоляваме и поръсваме с черен пипер и наситнен джоджен.

Захлупваме плътно, замазваме капака с тесто и печем в умерено силна фурна.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало