Кулинарни рецепти » Карамелизирани свински ребра

 Карамелизирани свински ребра

Продукти:

• 250 г свински ребра
• 1 морков
• 1 скилидка чесън
• 1 стрък пресен лук
• 2 с. л. соев сос
• 1 с. л. оцет
• 1 с. л. мед
• 1/2 ч. ч. месен бульон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме ребрата и ги пускаме в кипяща вода заедно с почистените морков и лук. Варим 10 минути, изваждаме ребрата и ги оставяме да се отцедят. Смесваме меда, оцета и пасирания чесън и разбъркваме много добе.

В тавичка за печене подреждаме ребрата и ги заливаме с медения сос, соевия сос и бульона. Поръсваме със сол и черен пипер и печем 50 минути във фурна, загрята до 250 градуса - докато ребрата се карамелизират и добият тъмнокафяв цвят.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало