Продукти: (за 5 порции)
• 10 зелеви листа
• 1 ч.ч. ориз
• 3 ч.ч. вода
• 500 г телешка кайма
• 1 ч.ч. галета
• 1 щипка канела
• 1 консерва домати
• 1 глава лук
• сол
Начин на приготвяне:
Попарваме зелевите листа за 2 минути. Сваряваме ориза. В голяма купа смесваме телешката кайма, галетата, канелата, прецедените и нарязани домати, лука, нарязан на кубчета и сол на вкус.
Разбъркваме с лъжица изсипваме от телешката смес в центъра на всяко зелево листо. Слагаме лъжица ориз върху каймата. Завиваме листата, като подгъваме краищата и забождаме с клечки.
Увиваме всяко ролце във фолио и го поставяме в плитка тава. Печем 40 минути в умерена фурна.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...