Продукти: (за 4 порции)
• 800 г телешко филе
• 4-5 сварени яйца
• 1-2 моркова
• 1 щипка канела
• 1-2 с.л. галета
• черен и червен пипер, сол
• мазнина за печене
Начин на приготвяне:
Нарязваме филето напречно на филии, които изтъняваме с дървено чукче и натриваме със сол, черен и червен пипер.
Нарязваме яйцата на ситно, наръсваме ги с канела и галета и ги слагаме върху филенцата. Слагаме и по малко настъргани моркови.
Навиваме филенцата на рулца, които завръзваме с конец и подреждаме в намазнена тавичка. Заливаме с малко вода и печем в умерена фурна. Готовите рулца поливаме с гъст доматен сок.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...