Продукти:
• 6 пържоли
• 400 г гъби
• 1/2 пакетче масло (от 125 г)
• 200 г кашкавал
• 1/2 ч. ч. прясно мляко
• 250 г сметана
• сол, черен пипер (може и други подправки на вкус)
Начин на приготвяне:
На дъното на тава подреждаме пържолите, начукани и поръсени с подправки на вкус. Отгоре разпределяме нарязаните гъби, настъргания кашкавал и маслото.
Заливаме със сметаната и млякото. Покриваме плътно тавата с алуминиево фолио и печем на 200 градуса около 2 часа.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...