Продукти:
• 6 пържоли
• 400 г гъби
• 1/2 пакетче масло (от 125 г)
• 200 г кашкавал
• 1/2 ч. ч. прясно мляко
• 250 г сметана
• сол, черен пипер (може и други подправки на вкус)
Начин на приготвяне:
На дъното на тава подреждаме пържолите, начукани и поръсени с подправки на вкус. Отгоре разпределяме нарязаните гъби, настъргания кашкавал и маслото.
Заливаме със сметаната и млякото. Покриваме плътно тавата с алуминиево фолио и печем на 200 градуса около 2 часа.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...