Продукти:
• 6 пържоли
• 400 г гъби
• 1/2 пакетче масло (от 125 г)
• 200 г кашкавал
• 1/2 ч. ч. прясно мляко
• 250 г сметана
• сол, черен пипер (може и други подправки на вкус)
Начин на приготвяне:
На дъното на тава подреждаме пържолите, начукани и поръсени с подправки на вкус. Отгоре разпределяме нарязаните гъби, настъргания кашкавал и маслото.
Заливаме със сметаната и млякото. Покриваме плътно тавата с алуминиево фолио и печем на 200 градуса около 2 часа.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...