Продукти: (за 4 порции)
• 200 г продълговат ориз
• 200 г кайма
• 2 ч.ч. бульон
• 1 филия сух хляб
• 60 г краве масло
• 1 к.ч. натрошени фастъци
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме ориза за 1 час в топла подсолена вода, след което прецеждаме. Загряваме част от маслото и пържим ориза, докато стане златист. Заливаме с горещ бульон, посоляваме и го слагаме в силна фурна за 30 мин, докато поеме бульона.
Омесваме каймата с накиснатия хляб, черен пипер и сол. Оформяме малки кюфтенца, които изпържваме в мазнината. Отделно изпържваме натрошените фъстъци.
Когато пилафът стане готов, разстиламе го върху плато. Отгоре нареждаме кюфтенцата. Поръсваме с изпържените фъстъци и подправяме с черен пипер.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...