Кулинарни рецепти » Пилаф на пашата

 Пилаф на пашата
/Турция/

Продукти: (за 4 порции)

• 200 г продълговат ориз
• 200 г кайма
• 2 ч.ч. бульон
• 1 филия сух хляб
• 60 г краве масло
• 1 к.ч. натрошени фастъци
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме ориза за 1 час в топла подсолена вода, след което прецеждаме. Загряваме част от маслото и пържим ориза, докато стане златист. Заливаме с горещ бульон, посоляваме и го слагаме в силна фурна за 30 мин, докато поеме бульона.

Омесваме каймата с накиснатия хляб, черен пипер и сол. Оформяме малки кюфтенца, които изпържваме в мазнината. Отделно изпържваме натрошените фъстъци.

Когато пилафът стане готов, разстиламе го върху плато. Отгоре нареждаме кюфтенцата. Поръсваме с изпържените фъстъци и подправяме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало