Продукти:
• 1 кг кайма
• 220 г настъргано сирене
• 1 яйце
• 1 опаковка галета (или 4 филии сух хляб)
• 4 малки ябълки
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелваме абълките, отстраняваме семената и ги нарязваме на малки кубчета. Натрошаваме хляба на трохи. Смесваме всички съставки в голяма купа. Разбъркваме.
Оформяме малки топчета, редим в намазнена тавичка и печем при 150 градуса 35-45 минути.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...