Продукти: (за 4 порции)
• 16 средно големи гъби
• 400 г кайма
• 100 г кашкавал
• 1 яйце
• половин пакетче краве масло
• 1 ч. л. черен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме гъбите, обелваме ги и отстраняваме пънчетата. Нареждаме ги в тава с мазнина с отворите нагоре.
Размесваме суровата кайма с разбитото яйце и ситно нарязания лук. Подправяме на вкус със ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол. Омесваме и слагаме по малко от сместа във всяка гъба.
Слагаме също така по парченце масло и запичаме в гореща фурна. След 20 мин поръсваме гъбите с настъргания кашкавал и допичаме още десетина минути. Поднасяме ястието топло, поръсено със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...