Продукти: (за 4 порции)
• 1 опаковка картофено пюре с мляко
• 10 с.л. едро настърган кашкавал
• 5 с.л. бяло сухо вино
• 3 с.л. лимонов сок
• 3 с.л. наситнен магданоз
• 1 с.л. наситнени листа от целина
• 1 ч.л. “Вегета”
• сол
Начин на приготвяне:
Приготвяме пюрето по указанието на пакетчето и разреждаме с малко вода, за да се получи смес като за крем-супа. Оставяме да клокне и прибавяме наситнените листа от целината, а след 5 минути - виното, сока, подправките, магданоза. Поднасяме с настъргания кашкавал.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...