Продукти: (за 4 порции)
• 300 г филе от бяла риба
• 2 глави лук
• 3-4 моркова
• 1 корен пащърнак
• 1 ч.ч. бяло вино
• 2-3 скилидки чесън
• мащерка, черен пипер
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме морковите и пащърнака на едри парчета, а лука настъргваме на ренде.
В 500 мл кипяща подсолена вода наливаме виното и пущаме нарязаните корени, чесъна и настъргания лук. Когато морковите са почти сварени, прибавяме рибата, която сме почистили от кожата и сме нарязали на едри парчета.
След 15 мин отстраняваме супата от огъня, изваждаме морковите, пащърнака и рибата, намачкваме ги с вилица и ги връщаме отново в бульона. Поръсваме супата с мащерка и черен пипер, подкиселяваме с лимонов сок и поднасяме.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...