Продукти: (за 6 порции)
• 1 глава карфиол
• 1 к.ч. царевица от консерва
• 3 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 2 скилидки чесън
• 1,5 л зеленчуков бульон /или вода/
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиола на розички и го сваряваме в подсолена вода. Прецеждаме и го претриваме през сито.
Загряваме олиото и запържваме брашното и ситно нарязания чесън. Постепенно при непрекъснато бъркане наливаме зеленчуковия бульон, като добавяме по малко от пасирания карфиол. Посоляваме, поръсваме червения пипер и варим десетина минути на умерен огън.
Накрая прибавяме царевицата, отстраняваме от огъня и поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...