Продукти:
• 1 кг картофи
• 2 глави лук
• 2 домата
• 150 г сирене
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарезваме лука на дребно и го запържваме в сгорещената мазнина. Щом поомекне, прибавяме ситно нарязаните домати и задушаваме.
После прехвърляме сместа в глинен гювеч и прибавяме нарязаните картофи. Поръсваме с червен пипер и сол. Наливаме гореща вода, захлупваме и печем в умерена фурна.
Поднасяме готовия гювеч, поръсен с натрошено сирене и ситно нарязан магданоз.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...