Кулинарни рецепти » Пълнени картофи с ориз

 Пълнени картофи с ориз

Продукти: (за 4 порции)

• 8 по-големи картофа
• 3-4 домата
• 1 к.ч. доматен сок
• 2-3 моркова
• 1 глава целина
• 2 глави лук
• 60 г краве масло
• 1 ч.ч. ориз
• 1 к.ч. прясно мляко
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на дребно и задушаваме в част от мазнината лука, морковите и целината. Прибавяме ситно нарязаните домати и също ги задушаваме. Сипваме ориза, заливаме с 1 ч.ч. топла вода и варим докато ориза набъбне. Сваляме от огъня и подправяме с наситнен магданоз, черен пипер и сол на вкус.

Обелваме картофите, нарязваме ги на половинки и ги издълбаваме. Леко ги посоляваме и пълним със сместа. Нареждаме ги в намслена тавичка, заливаме с млякото и доматения сок, поръсваме с разтопено масло и печем в гореща фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало