Продукти:
• 600 г задушен спанак
• 300 г извара
• 6 с.л. настърган кашкавал (пармезан)
• 2 жълтъка
• 30 г краве масло
• сол
• брашно за овалване
Начин на приготвяне:
Разбиваме изварата до получаването на гладка смес. Прибавяме жълтъците, задушения и пасиран спанак, 4 с.л кашкавал и сол на вкус. Разбъркваме добре и оформяме от сместа крокети, които овалваме в брашно.
Пускаме крокетите във вряща вода, изчакваме да изплуват и варим още 3-4 мин. После ги изваждаме с решетеста лъжица и след като се отцедят ги нареждаме в тавичка с разтопеното масло.
Поръсваме с останалия кашкавал и запичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...