Продукти:
• 1 кг картофи
• 2 глави лук
• 2 яйца
• джоджен
• магданоз
• черен пипер
• сол
• брашно за овалване
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме, обелваме и пресоваме картофите. Обелваме лука и го нарязваме на ситно. Прибавяме го към картофите, заедно с яйцата и наситнените магданоз и джоджен. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и омесваме много добре.
Оформяме от получената смес кюфтета, които овалваме в брашно и изпържваме в силно загрята мазнина.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...