Кулинарни рецепти » Тиквички по горски

 Тиквички по горски

Продукти:

• 1 кг тиквички
• 2 яйца
• 250 г гъби
• 1 ч.ч. хлебни трохи
• 6 с.л. брашно
• 80 г масло, магданоз
• 2-3 скилидки чесън
• 2-3 с.л. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме тиквичките на парченца с дебелина 5 мм, без да ги белим. Поръсваме ги със сол и оставяме така 10 минути. Отцеждаме ги, потапяме в брашно и след това в разбити яйца и пържим до зачервяване в сгорещено олио.

Отделно разтопяваме маслото и към него прибавяме гъбите, скилидките чесън и нарязания на ситно магданоз. Разбъркваме и изсипваме към сместа натрошения хляб (трохите хляб). Оставяме още 5 минути на огъня.

Изливаме горещата смес върху тиквичките. Поднасяме ястието, поръсено с едро накъсан магданоз.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало