Продукти: (за 4 порции)
• 250 г сухи гъби
• 1 глава лук
• 2-3 яйца
• 1 филия бял хляб
• 2-3 с.л. прясно мляко
• 1 бучка краве масло
• 1-2 с.л. галета
• черен пипер, сол
• брашно за овалване
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Накисваме гъбите във вода за една нощ. Нарязваме ги на ситно и ги смесваме с настъргания лук, накиснатия в млякото хляб, солта, черния пипер и жълтъците.
От сместа правим кюфтета, които овалваме в брашно и в разбитите белтъци. Пържим в сгорещената мазнина.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...