Продукти:
• 2 по-големи връзки магданоз
• 4-5 стръка зелен лук
• 2-3 яйца
• 1 к.ч. настъргано сирене
• 3 с.л. брашно
• 2-3 с.л. олио
• сол,
• мазнина за пържене
• кисело мляко за гарнитура
Начин на приготвяне:
Измиваме магданоза и лука, нарязваме ги на ситно и ги задушаваме в сгорещеното олио.
Изчакваме да поизстинат и ги смесваме с брашното, яйцата и настърганото сирене. Посоляваме на вкус и разбъркваме.
С помощта на лъжица оформяме малки кюфтенца и ги пържим в силно сгорещена мазнина. Поднасяме кюфтетата с кисело мляко.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...