Продукти:
• 1 кг чушки
• 1 ч. ч. настъргано сирене
• 1 яйце
• 1 жълтък
• брашно (колкото е необходимо да се получи смес за кюфтета)
• 2 яйца за панировка
• 1 ч.ч. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Опичаме чушките, почистваме ги и ги нарязваме много ситно. Прибавяме настърганото сирене, едното яйце и жълтъка, ситно нарязания магданоз, сол и черен пипер на вкус и брашно.
Омесваме сместа и с мокри ръце оформяме кюфтета, които овалваме в брашно, след това в разбитите яйца и пържим в сгорещеното олио.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...