Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г коприва
• 3-4 сварени и размачкани с вилица картофа
• 2 яйца
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Скълцваме ситно и попарваме копривата с подсолена кипяща вода, докато омекне. Отцеждаме я и прибавяме намачканите картофи, разбитите яйца и черния пипер. Посоляваме и разбъркваме.
Със супена лъжица загребваме от сместа и пущаме във сгорещената мазнина.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...