Продукти:
• 200 г шунка
• 100 г млад грах от консерва
• 100 г мариновани или консервирани гъби
• 200 г картофи
• 200 г моркови
• 1 главичка целина
• 100 г кисели краставички
• 2 яйца
• майонеза
Начин на приготвяне:
Поотделно сваряваме картофите морковите и целината, обелваме ги и ги нарязваме на дребни кубчета. Така нарязваме и останалите продукти.
Смесваме всичко, посоляваме на вкус, объркваме добре с майонезата, по желание подкиселяваме с лимонов сок и подреждаме в салатиера. Отгоре наръсваме с нарязаните на ситно твърдо сварени яйца. Украсяваме с маслинки и стръкчета пресен магданоз.
Тази салата задължително трябва да престои поне едно денонощие , за да поемат зеленчуците майонезата.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...