Кулинарни рецепти » Салата от ряпа и печени лукчета

 Салата от ряпа и печени лукчета

Продукти:

• 1 ряпа
• 500 г малки лукчета
• 3 с.л. олио
• 3 с.л. оцет
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме добре лукчетата, изпичаме ги в умерена фурна, без да ги белим, и оставяме да изстинат. Обелваме ряпата и я настъргваме на едро ренде. Обелваме изстиналите лукчета и ги смесваме с ряпата.

Приготвяме дресинг от оцета олиото и сол на вкус. Заливаме с него салатата и разбъркваме много добре.

Автор: Койна Момчева

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало