Продукти:
• 1 ряпа
• 500 г малки лукчета
• 3 с.л. олио
• 3 с.л. оцет
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме добре лукчетата, изпичаме ги в умерена фурна, без да ги белим, и оставяме да изстинат. Обелваме ряпата и я настъргваме на едро ренде. Обелваме изстиналите лукчета и ги смесваме с ряпата.
Приготвяме дресинг от оцета олиото и сол на вкус. Заливаме с него салатата и разбъркваме много добре.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...