Продукти:
• 2-3 глави целина
• мариновано червено цвекло
• маслини и стръкчета магданоз
• лимонов сок, олио или зехтин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме целината, нарязваме я на филийки и я варим в кипяща подсолена вода.
Отцеждаме и я подреждаме в салатиера. Подправяме със сол и черен пипер и докато е топла, заливаме със зехтина и лимоновия сок.
Правим наоколо венец от нарязано на кубчета червено цвекло и украсяваме с маслинки и магданоз.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...