Кулинарни рецепти » Топла салата с козе сирене

 Топла салата с козе сирене

Продукти: (за 4 порции)

• 4 филийки от франзела
• 2 ч.л. олио
• 2-3 скилидки чесън
• 250 г козе сирене
• 1 зелена салата
• 50 г орехи
• копър, магданоз
• фастъчено олио
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме салатката на ситно, смесваме я с нарязаните на ситно зелени подправки и поръсваме със сол, лимонов сок и фастъчено олио. Разбъркваме добре.

Счукваме чесъна с малко сол и го разбъркваме с олиото.

Печем филийките само от едната страна до поруменяване, намазваме неизпечените им страни с чесновата паста и отгоре слагаме по едно резенче сирене. Печем ги, докато сиренето се разтопи.

Разпределяме зелената салата по чиниите, отгоре слагаме по една филийка със сирене и украсяваме с разрязаните на две орехови ядки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало