Продукти: (за 4 порции)
• 4 филийки от франзела
• 2 ч.л. олио
• 2-3 скилидки чесън
• 250 г козе сирене
• 1 зелена салата
• 50 г орехи
• копър, магданоз
• фастъчено олио
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме салатката на ситно, смесваме я с нарязаните на ситно зелени подправки и поръсваме със сол, лимонов сок и фастъчено олио. Разбъркваме добре.
Счукваме чесъна с малко сол и го разбъркваме с олиото.
Печем филийките само от едната страна до поруменяване, намазваме неизпечените им страни с чесновата паста и отгоре слагаме по едно резенче сирене. Печем ги, докато сиренето се разтопи.
Разпределяме зелената салата по чиниите, отгоре слагаме по една филийка със сирене и украсяваме с разрязаните на две орехови ядки.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...