Кулинарни рецепти » Лахманийоти със сирене

 Лахманийоти със сирене

Продукти:

• 3 1/2 ч. ч. брашно
• 1 пакетче суха мая
• 2 каф. л. захар
• 2 каф. л. сол
• 1/4 ч. ч. олио
• 100 г натрошено сирене (рокфор или синьо сирене)
• 2-3 стръка ситно нарязан пресен зелен лук
• 1 ч.ч. вода

Начин на приготвяне:

Смесваме всички продукти до получаване на еднородно тесто и бъркаме около 10 минути. Ако тестото е твърдо, добавяме 1 лъжица вода. Оставяме да бухне.

Оформяме малки топки (лахманийоти), подреждаме ги в тава и оставяме повторно да бухнат. Леко надупчваме топките и печем на 220 градуса 20 минути.

След като ги извадим от фурната, ги покриваме с кърпа.

Автор: Надежда Стойчева

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало