Продукти:
• 6 яйца
• 1 кг картофи
• 2 моркова
• 5 кисели краставички
• 1 пакет готова пилешка крем супа
• 150 г галета
• 100 г кашкавал
• 100 г брашно
• 200 мл олио
• стръкчета магданоз за украса
Начин на приготвяне:
Сваряваме твърдо 2 яйца. Обелваме картофите, почистваме морковите и ги сваряваме заедно с картофите. Когато морковите омекнат, ги изваждаме.
Картофите оставяме да се сварят до разпадане, отцеждаме ги и с помощта на пасатора ги правим на пюре. Изсипваме в тях пакетчето крем супа и 50 г галета, омесваме сместа и я оставяме встрани. (Не слагаме подправки, защото в крем супата има достатъчно.)
Сварените моркови, киселите краставички и кашкавала нарязваме на малки ленти, а сварените яйца - на кубчета.
Със супена лъжица слагаме върху парче найлон 2 с.л. от пасираните картофи, разстиламе ги добре, отгоре слагаме малко моркови, краставички, кашкавал и по 1 ч.л. кубчета яйца. Навиваме на рулце, като прегъваме краищата.
Разбиваме суровите яйца. Смесваме брашното и останалите галета. Загряваме силно олиото.
Овалваме приготвените рулца в сместа от брашно и галета, след това в разбитите яйца. Изпържваме ги до златисто. Поднасяме рулцата в общо блюдо, украсени със стръкчета магданоз.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...