Продукти: (за 4 порции)
• 1 малко пиле
• 1 пилешка воденичка
• 1 пилешко дробче
• 2 с.л. олио
• 1 глава лук
• 50 г шунка
• 3 домата
• 1 к.ч. галета
• 2 с.л. стафиди
• 1 яйце
• 1/2 ч.л. настъргана лимонова кора
• 1 ч.л. риган
• 1 скилидка чесън
• 40 г краве масло
• 1 равна ч.л. червен пипер
• 1 к.ч. месен бульон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме пилето отвътре и отвън.
Нарязваме на ситно дробчето и воденичката и ги запържваме в олиото. Прибавяме ситно нарязания лук, нарязаната на кубчета шунка и обелените и настъргани домати. Задушаваме малко и оставяме сместа да поизстине. Прибавяме галетата, стафидите и яйцето. Подправяме с лимоновата кора, ригана, счукания чесън, черен пипер и сол на вкус.
Разбъркваме, напълваме пилето с тази плънка и го зашиваме. Натриваме го отвън със смес от маслото и червения пипер. Слагаме пилето в намаслена тавичка и печем 1 час на 200°С, като от време на време го обливаме с месния бульон и соса от печенето.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...