Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 3 глави лук
• 1 чушка
• 1 домат
• 1 ч.л. чубрица
• 1 ч.л. сминдух
• магданоз, черен пипер, сол
За кората:
• 1 непълна кофичка кисело мляко
• 1-2 ч.ч. брашно
• 1 с.л. олио
• 1 яйце
• 1 равна ч.л. сода бикарбонат
• 1 равна ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Замесваме средно твърдо тесто от продуктите и разточваме кора с по-големи размери от тавата, която ще използваме. Разстиламе я в намаслената тава и я поръсваме обилно с мазнина.
В сгорещено олио запържваме ситно нарязаните лук, чушка, домат и подправки. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Нарязваме пилето на порции. Разбъркваме ги с лучената смес и ги разстиламе върху кората.
Прегъваме кората като пакет, поръсваме я с мазнина и я пробождаме на няколко места с вилица. Покриваме с алуминиево фолио и печем в умерена фурна.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...