Кулинарни рецепти » Пълнено пиле с праз

 Пълнено пиле с праз

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 2-3 стръка праз
• 1 ч.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. доматено пюре
• черен пипер, мащерка, сол

Начин на приготвяне:

Натриваме пилето отвътре и отвън със сол и черен пипер.

Нарязваме праза на ситно и леко го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме червения пипер, доматеното пюре, размито в малко вода и ориза. Подправяме с мащерка, черен пипер и сол на вкус. Наливаме 1 к.ч. гореща вода и задушаваме, докато оризът поеме течността.

Пълним пилето с тази смес и зашиваме отвора. Слагаме го в тавичка, наливаме 1 ч.ч. гореща вода и печем в умерена фурна, като от време на време обръщаме пилето.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало