Кулинарни рецепти » Пълнена пуйка със зеленчуци

 Пълнена пуйка със зеленчуци

Продукти:

• 1 пуйка
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 корен магданоз
• 1 корен пащърнак
• 1 праз
• 5 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме пуйката отвън и отвътре и я натриваме с черен пипер.

Нарязваме 3 глави лук на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме ситно нарязаните праз и кореноплоди. Пържим 5-6 мин, наливаме 1 ч.ч. топла вода и задушаваме още 10 мин на тих огън. Накрая посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Пълним пуйката с тази смес и зашиваме отвора. Намазваме птицата отвън със смес от маслото и червения пипер. Слагаме я в тава и около нея разстиламе останалия лук, нарязан на кубчета. Наливаме 1-2 ч.ч. топла вода и печем отначало в умерена, а след това в слаба фурна, като периодично обръщаме пуйката и я обливаме със сос от тавата.

Изваждаме опечената пуйка и прецеждаме соса. Прибавяме към него леко препеченото брашно, подправяме с черен пипер и сол и кипваме на огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало