Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 150 г пилешка шунка, дробчето на пилето
• 1 скилидка чесън
• 2-3 листенца розмарин
• половин лимон
• 30 г краве масло
• 1 кг картофи
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно шунката и дробчето. Прибавяме счукания чесън, розмарина, черен пипер и сол. Напълваме почистеното и измито пиле с тази смес и зашиваме отвора. Посоляваме и поръсваме със сока от лимона.
Слагаме пилето в малка намаслена тавичка и покриваме плътно с алуминиево фолио. Печем около 2 часа на 150°С. След това отстраняваме фолиото и запичаме още 10 мин, за да се зачерви пилето.
Нарязваме картофите на големи парчета и ги сваряваме в подсолена вода. След това отцеждаме водата, слагаме маслото при картофите, захлупваме тенджерката и интензивно я разтръскваме. После изсипваме картофите в огнеупорен стъклен съд, слагаме отгоре пилето и поднасяме.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...