Кулинарни рецепти » Кебап от скумрия

 Кебап от скумрия

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г филе от скумрия
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. брашно
• 2-3 чушки от сурова туршия
• 2 домата
• 3 стръка праз
• 1 ч.ч. бяло вино
• 2 яйца
• 1 к.ч. кисело мляко
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на кубчета, посоляваме, овалваме я в брашното и пържим в сгорещеното олио. Изваждаме рибата и я разпределяме в 4 гювечета.

В същата мазнина запържваме нарязания н кръгчета праз заедно с нарязаните на ивички чушки, обелените и настъргани домати и ситно нарязан магданоз. Наливаме виното, подправяме с черен пипер и сол и разпределяме сместа в гювечетата.

Заливаме с яйцата, разбити с киселото мляко, и поръсваме с настъргания кашкавал. Печем в умерена фурна, докато ястието остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Начало