Продукти: (за 4 порции)
• 1 глава карфиол
• 300-400 г филе от бяла риба
• 1 глава лук
• 4 яйца
• 2 белтъка
• половин пакетче сирене Крема
• 1 ч.л. масло
• 5-6 ореха (или бадеми)
• копър, черен пипер
• индийско орехче, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме рибата от костите и я натриваме с черен пипер и сол. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме с маслото.
Накъсваме карфиола на розички и го сваряваме на пара. После го размачкваме на пюре и го смесваме с лука, сиренето, разбитите жълтъци, разбитите на сняг белтъци и смлените орехи или счукани бадеми. Добавяме нарязания на ситно копър, индийско орехче, черен пипер и сол на вкус.
В покрита с намаслено фолио кексова форма разстиламе на пластове карфиола като помежду нареждаме рибата. Печем на водна баня в умерена фурна. Поднасяме с кисело мляко или сметана.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...