Кулинарни рецепти » Мусака от риба

 Мусака от риба

Продукти: (за 8 порции)

• 1 кг филе от риба
• 1 кг картофи
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 3 яйца
• 1 к.ч. олио
• черен пипер и сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме рибата в подсолена вода и я нарязваме на малки парчета. Обелваме картофите и ги нарязваме на филийки.

Покриваме дъното на намаслена тавичка с 1 ред картофи, разстиламе част от сварената риба, поръсваме с черен пипер и посоляваме. Отгоре нареж даме отново картофи, а върху тях риба и т.н. Завършваме с ред картофи. Добавяме олиото и печем мусаката в умерена фурна.

Десетина минути преди да извадим от фурната заливаме с разбитите в прясното мляко яйца. Щом заливката се запече, поръсваме с настъргания кашкавал и след 3-4 мин изваждаме мусаката от фурната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало