Продукти:
• 1 бяла риба, около 1,5 кг
• 500 г аспержи
• 100 г краве масло
• 160 г брашно
• 500 мл прясно мляко
• 2 жълтъка
• 1/2 к.ч. кисела сметана
• 100 г настърган кашкавал
• 30 г галета
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Пускаме почистената риба в малко количество кипяща подсолена вода и варим 10 минути. Изваждаме я, отстраняваме кожицата, поставяме в огнеупорен съд, а наоколо подреждаме сварените или стерилизирани аспержи, нарязани на парченца.
Приготвяме сос бешамел, като запържваме маслото, сипваме в него млякото, посоляваме и възвираме на огъня. Прибавяме жълтъците, които сме разбили със сметаната сметаната, настъргания кашкавал и черен пипер на вкус.
Заливаме рибата с приготвения сос, поръсваме с галетата, запържена в малко масло, и печем на умерен огън около 15 минути.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...