Продукти:
• 1 кг говеждо филе
• 1 връзка корени за супа
• 1 глава лук
• 2 дафинови листа
• 1 зрънце карамфил
• 1 скилидка чесън
• 2 бучки захар
• 1-2 с.л. масло или маргарин
• 1-2 с.л. брашно
• 1 парче хрян
• сметана
• сол
Начин на приготвяне:
Заливаме месото заливаме с гореща вода и добавяме корените, дафиновия лист, чесъна, захарта и солта. Слагаме на огъня да заври, намаляваме котлона и няколко пъти отпенваме.
Когато месото е наполовина готово, прибавяме разрязания на 4 лук, който леко сме зачервили в тигана – така бульонът ще стане по-тъмен и по-силен.
Приготвяме сос от хряна като разтопяваме на огъня маслото, запържваме в него брашното, прибавяме малко бульон и по желание сметана. Смесваме с настъргания хрян.
Готовото месо нарязваме на порции и поднасяме с варени картофи и соса от хрян. Остатъка от бульона сервираме като първо ястие.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...