Продукти:
• 1 кг крехко свинско месо
• 3-4 глави лук (или 300-400 г арпаджик)
• 1 с.л. брашно
• 3-4 с.л. мас
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в мазнината заедно с месото, нарязано на хапки. Щом лукът омекне, прибавяме последователно брашното и червения пипер.
Наливаме топла вода, посоляваме и варим на умерен огън до готовност. Накрая поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...